Rosenlundsbadet i Jönköping är en av badanläggningarna som öppnar för allmänheten.

Nu öppnar badhus och museer i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Från och med måndag kommer Jönköpings kommun att öppna upp vissa museer och badhus. Ungdomar födda före -04 får börja träna i kommunens anläggningar.

Fågelmuseet öppnar för besökare redan på lördag och Tändsticksmuseet på tisdag nästa vecka. Rosenlundsbadet och Stadsgårdsbadet öppnar för allmänheten i begränsad omfattning.

– Vi prioriterar skola och föreningsliv men kommer från och med 3 maj också erbjuda allmänheten vissa tider till träning, motionssim och rehabträning. Vi vet att det är många som behöver denna möjlighet till rörelse, säger Mazar Alijevski, chef för kultur- och fritidsförvaltningen i ett pressmeddelande.

Corona Jönköping

Vissa avdelningar fortsatt stängda

Äventyrsbad, relaxavdelning, gruppträning, massage och bastusittningar är fortsatt stängda.

De som är födda tidigare än 2004 får börja träna på kommunens anläggningar både ute och inne förutsatt att verksamheten följer lagar och riktlinjer kring pandemin.

Frivilligcentralen som hjälper personer i riskgrupp som är 70 år och äldre med inköp av mat och mediciner kommer att avveckla verksamheten 31 maj, då de personer i åldern 70 år och över som vill vaccinera sig haft möjlighet till det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet