Ulrika Josefsson som är verksamhetschefen på Spira är glad att publiktaket tas bort från och med idag. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Nu öppnar Spira upp för fler besökare

Uppdaterad
Publicerad

Under sex månader fick kulturhuset Spira i Jönköping inte ta emot publik på grund av coronapandemin. Men i dag öppnar de upp för att släppa in publiken som vanligt igen.

Den 29 september är nog ett datum som de flesta svenskar kommer att komma ihåg under en längre tid framöver. För idag försvinner flera restriktioner, bland annat tas deltagartaket bort för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar men även för privata sammankomster. På kulturhuset Spira jublar de.

– Det känns fantastiskt, nästan lite pirrigt att vi ska öppna upp för fulla salonger, säger Ulrika Josefsson som är verksamhetschef på Spira.

I klippet ovan berättar hon hur mycket mer publik de får ta in från och med idag.

Stängde salongerna

I november förra året tvingades Spira stänga salongerna och ingen publik fick komma in. Nu i somras fick de öppna upp för en mindre publik, men idag tas alltså deltagartaket bort helt.

– Det känns nästan lite overkligt, nästan så att man får nypa sig i armen. Det är superhärligt och vi vet ju även att publiken har längtat också, säger Ulrika Josefsson.

Finns det någon oro över att smittspridningen ska öka i samhället nu när flera samlas?

– Jag är inte rädd för att vi kommer få någon smittspridning här eftersom vi har haft bra rutiner under hela tiden och vissa kommer vi att behålla. Men sedan gäller det att alla tar sitt personliga ansvar och inte kommer hit om man är sjuk, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.