Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör civilministern Erik Slottner (KD) i klippet ovan berätta om vad han tror det nya servicecentret betyder för Råslätt. Foto: Jasmin Akbarzadeh/SVT

Nu öppnas ett statligt servicekontor på Råslätt i Jönköping

Publicerad

Nu får invånare på Råslätt i Jönköping närmare till statlig service när ett nytt servicekontor öppnas där. I samma lokal kan invånarna få hjälp i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

I Jönköping finns redan idag ett servicekontor i centrala stan, på Trädgårdsgatan. Det nya servicekontoret som ligger på Tornfalksgatan på Råslätt öppnar på onsdag.

– Vi förstärker den statliga närvaron i ett område där vi ser att behovet finns. Vi förenklar kontakten med våra fyra samverkansmyndigheter för invånare som behöver en personlig kontakt, säger regionchef Tobias Lundin.

Invigdes på måndagen

På det nya kontoret hjälper servicehandläggare till med ärenden som bland annat rör socialförsäkringar, pensioner och skatter. Dessutom kan både arbetssökande och arbetsgivare göra spontanbesök för att få hjälp med Arbetsförmedlingens digitala tjänster.

Servicekontoret invigdes på måndagseftermiddagen då bland annat civilminister Erik Slottner (KD) och landshövding Helena Jonsson deltog.

Hör civilministern Erik Slottner (KD) i klippet ovan berätta om vad han tror det nya servicecentret betyder för Råslätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.