Matthias Hildingsson tror på seger för J-Södra ikväll.

Supportrarna laddade inför matchen

Uppdaterad
Publicerad

Vid 15:30-tiden rullade två fulla supporterbussar från Jönköping mot Södertälje för att stötta J-Södra i matchen mot Syrianska. Och många tror att seger och avancemang till Allsvenskan skulle betyda mycket för Jönköping som fotbollsstad.

ett stort antal J-Södrasupportrar hade samlats utanför Torpaskolan på eftermiddagen för att ta bussen upp till Södertälje och kvällens match mto Syrianska. Många var förväntansfulla:

–Hoppas spelarna är lika taggade som jag, för då kommer vi vinna! säger en supporter innan han kliver på bussen.

Superettan 2015

–Det kommer nog bli tufft, tror supportern Matthias Hildingsson. Man åker ju inte bara upp och plockar poäng av Syiranska utan vidare, men det är ju klart att man tror på vinst.

Chansen för J-Södra att ta sig upp till Allsvenskan är mycket god. Mycket handlar om hur det går för tabelltvåan Sirius i deras möte mot IK Frej. Vinner Sirius samtidigt som J-Södra förlorar eller spelar oavgjort så avgörs inte Superettan ikväll. Alla andra resultat innebär att J-Södra avancerar till Allsvenskan.

–Det skulle betyda mycket för Jönköping, tror Matthias Hildingsson. Det finns ett stort fotbollsintresse, men det har varit lite si och så med att få folk till Vallen. Men om det blir avancemang så kommer det bara att explodera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superettan 2015

Mer i ämnet