I dag startade bygget av det nya djursjukhuset i Jönköping. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Nu startar bygget av Jönköpings nya djursjukhus – ett av Sveriges modernaste

Uppdaterad
Publicerad

I dag tisdag startade bygget av det nya djursjukhus i Jönköping som kommer att bli dubbelt så stort som det förra och ett av de modernaste i Sverige.

I dag var det dags för det första spadtaget för bygget av det nya djursjukhuset på Hedenstorp strax utanför Jönköping, eller rättare sagt krafsandet. Det var nämligen en hund som fick gräva med tassarna på den plats där djursjukhuset ska ligga.

Invigning kommer att ske hösten 2020 och inomhusytan kommer att vara på 3 700 kvadratmeter, ungefär dubbelt så stort som det förra djursjukhuset vid Munksjön.

– Vi kommer att bli ett av Sveriges modernaste djursjukhus. Det handlar både om lokalerna men också att vi i större utsträckning kommer att bli ett mer specialist och akutsjukhus. Vi kommer att kunna göra ännu svårare saker och ta emot patienter i höge utsträckning än vad vi gjort tidigare, säger Ulrika Rosander, vd på Anicura i Jönköping.

Lägger mer pengar på sina djur

Ulrika Rosander säger att allt fler patienter är beredda på att lägga mer pengar på sina husdjur i dag. Något som hundägarna Katrien Govaert och Angela Janeke kan bekräfta.

– Djuren är ju mer en familjemedlem, förr i tiden var det något man hade hemma men man kanske inte brydde sig om dem så mycket, säger Katrien Govaert.

– Man är mer påläst och är beredd på att betala mer för att hjälpa sina husdjur, säger Angela Janeke

Finns det en gräns på hur mycket pengar du kan lägga på din hund?

– Nej egentligen inte, säger Katrien Govaert.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.