Foto: J-södra

Ny klubbchef i Jönköpings Södra

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Ståhl blir ny klubbchef i Jönköpings Södra. Han tillträder sin nya tjänst den 20 februari.

– Det känns fantastiskt spännande och stimulerande.

Som klubbchef kommer han att ha huvudansvaret för att utveckla klubbens administrativa organisation. Uppdraget är att utveckla marknadssidan i klubben så att den når allsvensk toppnivå, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Hur mycket måste klubbens omsättning öka för att klubben ska bli en stabil allsvensk förening?

– Den frågan måste jag nog passa på tills jag tillträder den 20 februari och har satt mig in mer i föreningens ekonomi, säger Fredrik Ståhl.

Skapa nya intäkter

Men han hoppas att han ska kunna bidra till att utveckla föreningens organisation och marknadssida.

– Jag har ju en bakgrund inom marknadsföring, försäljning, ledarskap och ekonomi och det tror jag att jag kommer att ha nytta av. Framför allt hoppas jag kunna bidra med att skapa förutsättningar för nya intäkter för föreningen, säger Fredrik Ståhl.

Nu arbetar han som försäljningschef på profilklädesföretaget Roupéz och tidigare har han jobbat på bland annat BMW och Preem. Sedan han flyttade tillbaka från Stockholm 2013 har han också hunnit bli ordförande i marknadsföreningen i Jönköping.

Tidigare målvakt

Fredrik Ståhl är 46 år och är uppvuxen i Bankeryd. Han har en aktiv fotbollskarriär bakom sig som målvakt.

– I huvudsak har jag spelat i Bankeryd i division tre och fyra fram till 30-årsåldern. Jag spelade också något år i Gustafsberg i Stockholm.

Under hösten tog Jönköpings Södras styrelsen beslutet att förändra organisationen inom föreningen. Den innebär att ansvaret för den sportsliga delen hamnar under huvudtränaren. Den administrativa verksamheten läggs i en separat del där den nytillträdde klubbchefen kommer att ha huvudansvaret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.