Nya fotbollsarenan byggs på Ljusseveka i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Värnamo kommun satsar 210 miljoner kronor på en allsvensk arena på Ljusseveka. Under torsdagskvällens kommunfullmäktige i Värnamo togs beslutet.

– Vi har letat efter en plats ett bra tag så det är positivt att beslutet är taget, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C).

210 miljoner kronor är budgeterade för arenabygget och 8 miljoner ska läggas på en ny infartsled till Ljussevekaområdet. Dessutom planeras det för en ny omklädningsbyggnad för övriga fotbollsplaner i Ljussevekaområdet till en kostnad av runt 6 miljoner kronor.

Investering för hela Värnamo

– Det är mycket pengar men det får kosta, det är en investering för en framåt stad. Det ger sammanhållning, folkhälsa och underhållning. En del tror att det här byggs för IFK Värnamo men vi gör det för hela stan, säger Mikael Karlsson.

Arenabygget kommer att inledas när den geotekniska undersökningen av markförhållanden är klar och en detaljplan har tagits fram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.