Isabergs vd Louise Söderlund tycker att rodelbanan är ett bra komplement till utbudet som idag finns kring berget. Foto: SVT / Johannes Tolf

Nya investeringen – rodelbana på räls

Publicerad

Lite tidigare än beräknat kan Isaberg på midsommaraftonen inviga den senaste attraktionen. En rodelbana på räls.

Rodelbanan är den första i sitt slag i landet och en av de största investeringarna som Isaberg har gjort.

– Det är en stor och betydande investering för oss. Det är fantastiskt att styrelsen har gått med på det här och det känns helt rätt, säger Louise Söderlund, vd för Isaberg.

Banan är 1,5 kilometer lång och har en maxhastighet på 40 kilometer i timmen. Planen är att den ska vara öppen för åkning året runt.

Står på två ben

Isaberg har länge främst varit känt som en plats för skidåkning. Men de senaste årens investeringar har främst riktats mot sommaraktiveteter. Men enligt Louise Söderlund är det fortfarande vintern som ger de största inkomsterna.

– Vintern är fortfarande störst men totalt sett över de nio gröna månaderna så börjar vi komma ikapp vintern. Så det är fantastiskt att vi kan står på båda benen nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.