Foto: SVT

Nya jobb när Tranåsföretag startar produktion i Aneby

Uppdaterad
Publicerad

Under 2016 stängde Fläkt Woods sin fabrik i Aneby. Nu väljer Tranåsföretaget Resema att starta produktion i dessa lokaler.

— Det är ett bra läge och för oss är det inte nödvändigt att ha våra fabriker intill varandra, säger ägaren Magnus Sellö.

Resema tillverkar luftfilter och ventilationsanläggningar och har verksamhet på flera orter i landet. Huvudkontoret ligger i Tranås och vid anläggningen där jobbar ett 40-tal personer.

Trångbodd verksamhet

Eftersom verksamheten i Tranås börjar bli trångbodd har företaget köpt Fläkt Woods tidigare lokaler i Aneby, rapporterar Tranås Tidning.

Planen är att produktionen i Aneby ska komma igång efter semestern. Hur många arbetstillfällen som skapas på orten kan Magnus Sellö inte säga något om i nuläget.

— Vi ska ju fylla lokalerna med folk, men startar i mindre skala, säger han till tidningen.

Starten av produktion i Aneby innebär att företaget gör en viss omfördelning från verksamheten i Tranås.

Investering i nya maskiner

Innan start krävs en del investeringar i nya maskiner. De 5.000 kvadratmeter stora lokalerna ska också fräschas upp en del. Bland annat ska nya golv läggas in.

– Jätteroligt, det här är riktigt bra för Aneby kommun. På sikt kommer det ju att leda till nya arbetstillfällen, säger Ola Gustafsson, näringslivsansvarig på Aneby kommun till Tranås Tidning.

Resema grundades 1969 och omsatte föregående räkenskapsår 84 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.