• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. För mer information lyssna på P4 Sveriges Radio eller gå in på Lekebergs kommuns hemsida. Läs mer

Foto: Gabriel DjärfVisa alla (5)
Visa alla (5)

Nybyggda”Toarullen” i Jönköping läcker

Publicerad

Det nybyggda runda huset Cylindern vid Munksjöstaden, i folkmun kallad Toarullen, läcker. Det är på bottenplanet, där ett gym ligger, som man fått placera ut hinkar för att hindra vattnet att rinna ut i lokalen.

Enligt Tommy Fritz, vd hos byggherren Tosito, så är det en spricka någonstans i konstruktionen där det läcker in vatten. Problemet har pågått ett par veckor och man letar nu efter var läckan kommer ifrån.

Men enligt Fritz så upplever de det inte som ett stort problem.

– Det händer vid nybyggen att det uppstår läckor och vi håller som sagt på att försöka hitta var vattnet rinner in så snabbt som möjligt för det är ju inte bra när fukt tränger in.

I gymmet

Är det flera lokaler i fastigheten som drabbats av läckor?

– Nej, det är bara i gymmet.

Innebär det här extra kostnader för er?

– Nej det är marginellt, bedömer vi.

Det har nu placerats ut hinkar i lokalen för att hindra att vattnat rinner ut på golvet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer