Michelle Löwenhielm har spelat fem säsonger i Nordamerika. Foto: David Hjorter /TT

Nyförvärv med landslagsmeriter klar för HV71 Dam

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare landslagscentern Michelle Löwenhielm är klar för spel i HV71 kommande säsong. Efter fem säsonger i Nordamerika vänder hon nu hem till Sverige.

Den 24-åriga centern från Sollentuna som har Enebybergs IF som moderklubb har spelat senaste säsongen för Connecticut Whale i damligan NWHL. Före det spelade hon fyra säsonger på University of Minnesota.

– En bra tvåvägscenter som är väldigt skicklig på tekningar. Hon kommer att passa bra in i vårt system och har en fin spelförståelse både med och utan puck. Michelle kommer bidra med mycket rutin, inte minst från alla sina matcher med landslaget, säger Lucas Frey, tränare i HV71 Dam på klubbens hemsida.

Michelle Löwenhielm har spelat fem VM-turneringar och ett OS. 2013 vann hon SM-guld med AIK, en bedrift hon nu vill försöka upprepa i HV71.

Fakta/Michelle Löwenhielm

Född: 950 322, Sollentuna

Moderklubb: Enebybergs IF

Position: Center

Skjuter: Vänster

Längd / vikt: 172 cm / 66 kg

Spelarmeriter: SM-guld 2013

Tidigare klubbar: Enebybergs IF, AIK, Ormsta HC, University of Minnesota, Connecticut Whale.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.