Kvällsshowen på Elmia Scandinavian Horse Show satte ett nytt världsrekord när 294 stycken Pippi Långstrump befann sig på en och samma plats samtidigt. Foto: Jonas Tubbin

Nytt världsrekord i antalet Pippi på samma plats

Uppdaterad
Publicerad

Onsdagens kvällsshow under Elmia Scandinavian Horse Show bjöd på ett nytt världsrekord – 294 stycken Pippi Långstrump på en och samma plats samtidigt.

Regelverket för att slå det nya rekordet var hårt, och 14 personer diskvalificerades innan man kom fram till den slutgiltiga siffran.

– Det gällde att ha rätt peruk, klänning och olika färger på strumporna. Det tog säkert 15-20 minuter att räkna ihop alla, säger SVT Nyheter Jönköpings reporter Jonas Tubbin.

Jönköping

Bland de dansande Pippi-fansen fanns 168 stycken från Kulturskolan i Habo.

Enligt arrangörerna krävdes noggranna kontrollmätningar för att få det nya rekordet godkänt. Därefter var deltagarna tvungna att vistas på banan i 300 sekunder.

”Under nedräkning och applåder kokade hela arenan och ett nytt världsrekord sattes,” skriver man i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jönköping

Mer i ämnet