Vapenvallen klarar inte superettans krav

Uppdaterad
Publicerad

I lördags blev fotbollslaget Husqvarna FF klara för spel i superettan kommande säsong. Men hemmaarenan Vapenvallen är inte rustad för superettan.

Vapenvallen uppnår i dagsläget inte de krav som Svenska Fotbollförbundet ställer på arenor med lag i superettan.

– De två största förändringarna vi står inför är dels ny belysning, så att matcherna ska kunna sändas i TV.  Dels krav om sittplatser under tak, säger HFF:s kommunikatör Joakim Edvinsson.

Husqvarna FF i superettan

Eftersom Husqvarna FF nu är säkrade en plats i superettan under nästa säsong, kommer de att behöva ansöka om dispens hos Svenska fotbollförbundet. Det gäller alla lag vars arena inte uppfyller kraven.

– Vi får se vad vi kan få dispens på. Först när vi har fört en dialog med fotbollförbundet vet vi säkert vilka förändringar vi behöver göra, säger Edvinsson.

Förhoppningsvis ska HFF kunna ta itu med de grundläggande kraven i början och sedan jobba fram en långsiktig plan, menar Joakim Edvinsson.

Förväntar ni er något bidrag från kommunen, eftersom J-södra fick det?

– Förvänta är ett starkt ord. Det är kul för J-Södra att de har får bidrag. Vi hoppas kunna ha ett samtal med kommunen om det här, och jag utgår från att de är konkurrensneutrala, säger Edvinsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Husqvarna FF i superettan

Mer i ämnet