Öppnade dörren – kvinna attackerades med tillhygge

Uppdaterad
Publicerad

En grov misshandel inträffade i Eksjö under tisdagsförmiddagen. En kvinna misshandlades svårt då hon öppnade dörren för en man som trängde sig in i bostaden och attackerade henne med någon form av vapen.

Strax efter klockan halv tio på tisdagsförmiddagen larmades polisen till en bostad i Eksjö där en kvinna misshandlats grovt.

Enligt polisen ska en man ska ha ringt på dörren, då kvinnan öppnade trängde sig mannen in i bostaden och misshandlade kvinnan med någon form av tillhygge. Vilken typ av tillhygge vill polisen i nuläget inte berätta. Kvinnan fördes till sjukhus, det är oklart hur pass svåra hennes skador är.

Det är oklart om mannen och kvinnan känner varandra.

Mannen försvann springande från platsen och var vid lunchtid fortfarande på fri fot. En brottsplatsundersökning har gjorts på plats och en förundersökning gällande grov misshandel har inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.