BUBS kommer inte fortsätta som familjeföretag. Foto: Orkla

Orkla köper godisjätten Bubs i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Familjeföretaget Bubs, som producerar och marknadsför vegansk sockerkonfektyr i påsar och som lösviktsgodis, kommer förvärvas av Orkla Confectionery & Snacks Sverige. Det meddelar företaget genom ett pressmeddelande. 

– Bubs är ett starkt varumärke och bolag som ger oss en bra plattform för fortsatt tillväxt i Sverige, men också i våra övriga nordiska och baltiska länder, säger Patrick Axzell, vd vid Orkla.

Enligt pressmeddelandet så kommer godisföretaget att drivas som ett dotterbolag till Orkla och nuvarande vd Niclas Arnelin kommer att vara kvar i bolaget som affärsområdeschef.

Samtliga medarbetare kommer vara kvar och produktionen kommer fortsatt vara förlagd vid företagets anläggning i Jönköping.  

– Vi lämnar gärna över stafettpinnen och har tilltro till att de kommer att utveckla företaget vidare till nästa nivå, säger delägaren Ulrik Lindström.

Ägarbytet sker officiellt under första kvartalet 2023. Parterna är överens om att inte offentliggöra den överenskomna köpeskillingen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.