Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lägenheten där den kvinnan bodde i Gnosjö är fortfarande avspärrad. I klippet hör du några grannar berätta om den oro som händelsen har skapat. Foto: Linda Mathillas/SVT

Oro hos grannar efter misstänkta mordet i Gnosjö

Uppdaterad
Publicerad

I måndags kväll hittades en kvinna i 75-årsåldern död utomhus i Töllstorpsområdet i Gnosjö. Polisen har ännu ingen gripen misstänkt för mordet.

– Vi vågar inte låta barnen gå själva till aktiviteter, säger en av grannarna, Muhammed Mosavi.

Händelsen har skapat oro på orten och flera grannar till den döda kvinnan och boende i intilliggande områden som vi träffar uttrycker oro och har många funderingar om vad som hänt.

Polisområdeschefen Anders Sund förklarar att han förstår den oro som finns på orten och att de från polisen sida kommer att jobba för att försöka skapa trygghet.

– Vi kommer att ha fler resurser på plats än vanligt de kommande dagarna.

Gnosjö en trygg plats

Säkerhetschefen på Gnosjö kommun, Mathilda Johansson, berättar att de har möten med polisen regelbundet.

– Det har vi ju för att stämma av med dem om det är något som vi från kommunens sida kan bistå med.

Hon berättar att undersökningar som gjorts visar att Gnosjö är en trygg plats att bo på, men hon förstår att det misstänkta mordet gör människor oroliga.

– Vi kommer att fortsätta att jobba trygghetsskapande. Det kan handla om kvälls- och nattvandringar i vissa områden, men också att se över hur det är med belysning och växtlighet som kanske behöver tas bort för att göra platser tryggare rent fysiskt.

I klippet hör du grannar berätta om den oro som finns efter mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.