Oscar Hiljemark från Gislaved utsedd till Sveriges bäst klädda man 2016. Foto: SVT

Oscar Hiljemark – bäst klädda man i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsmannen i fotboll, Oscar Hiljemark, från Gislaved har av tidningen Café utsetts till Sveriges bäst klädda man 2016.

– Känns fantastiskt bra, otroligt kul, säger han.

Förra året hamnade fotbollsproffset, som nu spelar i Serie A-klubben Palermo, på femte plats när tidningen utsåg landets bäst klädda man. I år vann han före artisten Håkan Hellström och på torsdagsmorgonen satt han i SVT:s morgonsoffa och pratade om sitt intresse för mode.

Daniel Lindström, moderedaktör på tidningen Café, motiverade utmärkelsen av Hiljemark så här.

– Han är en framgångsrik fotbollsspelare som bryr sig om hur han ser ut och är intresserad av mode. Man har en sinnebild av att fotbollsspelare går runt i badtofflor och shorts bara, men det var kanske mer förr.  Nu har mycket förändrats, säger Daniel Lindström, moderedaktör på Café.

Morbror hade klädbutik

Och intresset för mode har Oscar Hiljemark haft med sig ända sedan uppväxten i Gislaved.

– Min morbror hade klädbutik och där sprang jag runt bland hans kollegor och drog i en massa kläder och hade mig.

Men hur beskriver den välklädde landslagsmannen då själv sin klädstil.

– Lite uppklätt casual, gillar kostymer och tredelat och skinnjackor som jag mixar med sneakers och t-shirts så att det blir en fin blandning.

Vad tycker du om slipsar då?

– Älskar slips, men man får välja sina tillfällen när man har det, säger Oscar och berättar att lagkamraterna ofta slår knut på hans slipsar i omklädningsrummet om han haft med någon till träningarna.

Oscar Hiljemark är uttagen i Erik Hamréns trupp till fotbolls-EM i Frankrike i sommar. Förra sommaren var 23-åringen lagkapten i laget som tog guld i U21-EM.

Sveriges bäst klädda man 2016

1. Oscar Hiljemark

2. Håkan Hellström

3. Ben Gorham

4. Yung Lean

5. Martin Hansson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.