Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
P-böter ska få bort parkeringskaoset vi badplatser Foto: SVT

P-böter ska få bort parkeringskaoset vid badplatser

Uppdaterad
Publicerad

Felparkerade fordon i närheten av badplatser i Jönköping kan hindra räddningsfordon som ska rädda liv. Därför kommer Jönköpings kommun även i år att köra riktade insatser och bötfälla felparkerade fordon.

Nu när sommaren är här är det många vill njuta av lata dagar vid stranden. Men tidigare somrar har det i anslutning till badplatser varit problem med felparkerade fordon, något som kan göra det svårt för räddingsfordon att komma fram i fall det skulle bli nödvändigt.

– Då blir man ju fast där och då måste vi antingen hitta ägaren till bilen eller så måste vi åka ut i terrängen. Men då riskerar vi att fastnar med brandbilen, säger Axel Röman som är brandingenjör på räddningstjänsten i Jönköpings kommun.

Bötfälla felparkerare

Förra året körde Jönköpings kommun med riktade insatser vid badplatser för att bötfälla felparkerade bilar, något de kommer att fortsätta med även i år.

– Det är inget självändamål att sätta böter utan vi gör det på förekommen anledning, vi hade gärna sluppit att sätta böter men nu är det det enda sättet att få bukt med problemet, säger Thomas Bergholm teknisk direktör på Jönköpings kommun.

Vad vill du säga till alla som ska bada nu.

– Finns det ingen plats så måste man åka lite längre ifrån badplatsen och parkera där det finns en ledig plats, säger Axel Röman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer