Skaffa en storasyster! Foto: SVT

På tjejjouren kan du få en egen storasyster

Publicerad

För att hjälpa unga tjejer startar Tjejjouren i Jönköping ett projekt där man kan få kontakt med en ”storasyster”.
– Många tjejer är med om saker som de behöver få prata med någon om, säger Charlott Bäverholt, projektmedarbetare.

På Tjejjouren i Jönköping startar man nu upp ett projekt för tjejer mellan 13 och 20 år. Under hösten har man utbildat fyra ”storasystrar” som ska kunna bli en kontaktpersoner för unga tjejer som söker sig till tjejjouren.

– Egentligen behöver man inte ha något specifikt problem. Man kanske känner sig ensam eller att man behöver någon att prata med, säger, Charlott Bäverholt, projektmedarbetare på tjejjouren i Jönköping.

Kontaktperson behövs

Tjejjouren har en chatt på sin hemsida som är öppen på tisdagskvällar, där tjejer kan höra av sig till jourens volontärer. Där har man märkt att en del som hör av sig vill ha en fast kontaktperson.

– Vi har inte kunnat erbjuda att de får prata med samma person vecka efter vecka så nu känns det bra att kunna erbjuda en storasyster, säger Åsa Sertenius Strivér, verksamhetsutvecklare och volontärssamordnare på Tjejjouren.

Kan träffas på nätet

För att komma i kontakt med en storasyster kan man höra av sig till tjejjouren som kan matcha ihop den sökande med en storasyster. Man kan själv välja om man vill träffas live eller chatta på nätet, eller båda, berättar Charlott Bäverholt.

Vad hoppas ni projektet ska leda till?

– Vi hoppas att unga tjejer ska känna sig sedda, hörda och stärkta, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer