Det misstänkta ofredandet skedde i närheten av Lunnagårdsvägen i Eksjö. Foto: Google earth

Påhoppad i elljusspår i Eksjö – kvinna polisanmäler misstänkt ofredande

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har gjort en polisanmälan om att hon blivit ofredad av en man i ett elljusspår i Eksjö under torsdagen. Hon säger att hon avvärjde angreppet med hjälp av en försvarssprej.

Kvinnan uppger att hon var ute och sprang vid lunchtid i närheten av Lunnagårdsvägen och blev påhoppad av en man som tog tag i hennes jacka.

– Kvinnan hade med sig en försvarssprej som hon lyckades spreja mannen med och hon sprang från platsen. Hon skadades inte fysiskt, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Färg i ansiktet

Mannen ska vid tillfället varit klädd i mörka kläder, eventuellt kamouflagefärgade, och uppfattades vara mellan 25 och 35 år. 

– Mannen kan ha fått färg i ansiktet som är svår att tvätta bort, säger Åsa Willsund.

Polisen sökte med hjälp av hund efter en gärningsperson utan att få upp några spår.

Bedöms inte vara en fara för allmänheten

Efter att ha pratat med målsäganden ytterligare meddelar polisen på fredagen att det tydligt framgår att kvinnans anmälan gäller en specifik person. Det finns tidigare anmälningar där en man ska ha överfallit henne. Dessa tidigare förundersökningar har lagts ner då det inte har gått att styrka något brott.

Polisen skriver i ett pressmeddelande att det inte finns något i utredningen som pekar på att någon i allmänheten behöver känna oro

I klippet nedan ser du när SVT var med på en kurs i självförsvar, där man märkt av ett ökat intresse bland kvinnor att delta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.