Björn Johansson, ungdomsansvarig i Huskvarna kanotklubb var nöjd med att de under JSM även kunde arrangera stans första parakanotlopp någonsin. Foto: SVT

Parakanottävling för första gången i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

I samband med JSM i kanot på Rocksjön i Jönköping paddlades för första gången ett parakanotlopp i Jönköping.- Vi hade utrymme i tävlingsprogrammet och därför vill vi göra det, säger Björn Johansson, ungdomsansvarig i Huskvarna kanotklubb.

På lördagsförmiddagen paddlades först en öppen klass för olika typer av funktionsvariationer med nio kanoter på startlinjen i det 200 meter långa loppet. Senare under eftermiddagen skulle flera av deltagarna paddla 1 000 meter.

Jennie Hedrén-Hasselros från Växjö paddlade en tävling för första gången. I klippet ovan hör du vad hon tyckte om det.

Huskvarna kanotklubb startade förra sommaren verksamhet för människor med funktionsvariationer.

– Då hade vi ungefär 5-6 deltagare som testade vid några tillfällen. I år har coronapandemin och de restriktioner som finns kring den satt käppar i hjulet. Men genom att ha några paralopp på JSM hoppas vi åter kunna sätta fokus på vårt projekt, säger Björn Johansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.