Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Partistrid i (C) om arenabeslutet: ”Högst anmärkningsvärt agerande” Foto: Gustaf Söderström/SVT

Partistrid i (C) om arenabeslutet i Värnamo: ”Högst anmärkningsvärt agerande”

Uppdaterad
Publicerad

Arenafrågan i Värnamo kommer att avgöras i kommunfullmäktige den 21 juni och det skiljer bara en röst mellan den styrande alliansen och oppositionen. I och med att Johan Hilding (C) röstade med oppositionen i kommunstyrelsen för att skjuta på arenabygget, behöver alliansen hitta en röst till för att få majoritet för att fullfölja arenabygget.

I klippet hör du vad Mikael Karlsson (C) tycker om partikamraten Johan Hildings agerande – och hur alliansen vill vinna arenaomröstningen.

När kommunstyrelsen röstade i arenafrågan på onsdagskvällen yrkade centerpartisten Johan Hilding på ett förslag som gick emot den egna alliansens förslag. Och yrkandet gick igenom – arenabygget ska skjutas upp i tre år. Partikompanjonen Mikael Karlsson är mycket kritisk.

– Hela projektet riskerar att självdö eftersom IFK Värnamo kommer ha svårt att bedriva elitverksamhet utan en ny arena. Och då behövs ju ingen ny arena om tre år heller, säger Mikael Karlsson.

Johan Hilding och oppositionen menar att pengarna behövs till kärnverksamheten i kommunen – är inte det en rimlig synpunkt?

– Det behövs pengar till driften av skola, vård och omsorg, men det här är inte driftspengar utan investeringspengar. Om det skulle drabba kärnverksamheterna skulle jag aldrig ställa mig bakom ett arenabygge, säger Mikael Karlsson (C).

Men om kommunfullmäktige röstar för att skjuta upp arenabygget – då är det ett demokratiskt beslut?

– Ja och då får vi acceptera det. Men det skulle vara ett mycket dåligt beslut, säger Mikael Karlsson (C).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.