Person fritogs från ungdomshemmet Stigby – fyra personer gripna för medhjälp

Uppdaterad
Publicerad

En person i 20-årsåldern blev under helgen fritagen från SIS ungdomshem Stigby på Visingsö. Senare under söndagskvällen anträffades personen av polis i höjd med Linköping, tillsammans med fyra andra personer som senare greps för medhjälp.  Det är andra gången på en vecka som ungdomar rymmer från hemmet.

Personen blev fritagen natten mellan lördag och söndag efter att en okänd person tagit sig in på Stigbyskolan. Därefter ska de tillsammans lämnat ungdomshemmet för att sedan försvinna bort från området.

Polisen fick in tips om intressant fordon

Under söndagskvällen fick polisen in ett tips om en intressant bil som som tagit sig över med färjan mellan Stigby-Gränna dagen där på.

– Vi fick in ett tips om en bil som under söndagskvällen hade flera passagerare på vägen tillbaka än under vägen dit. Dessutom ska vi ha fått tips om att någon försökt att dölja sig i bilen, säger Martin Tornell, tillförordnad förundersökningsledare på polisen.

Fordonet kunde i jämnhöjd med Linköping stoppas av polis. I bilen fanns enligt polisen den fritagna personen från Stigbyskolan och hen kunde återlämnas till ungdomshemmet på Visingsö. Resterande fyra personer greps misstänka för grov främjande av flykt men släpptes kort därefter.

Andra rymningen på kort tid

Det är andra rymningen på kort tid från ungdomshemmet. I förra veckan avvek tre killar. De tre kunde lokaliseras efter ett tag och polisen kunde omhänderta dem och lämna tillbaka dem till Stigby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.