Man avled efter arbetsplatsolycka i Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern avled efter en arbetsplatsolycka i Vetlanda tidigt på torsdagsmorgonen. Han hamnade under en bil på en parkering i Vetlanda. Polisen rubricerar olyckan som grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Larmet om olyckan kom strax efter klockan 06. Den nu avlidne mannen hade på något sätt hamnat under en större personbil.

– Jag vet inte om det är en bil som kommit i rullning eller om personen är påkörd, säger räddningstjänstens inre befäl, strax efter olyckan.

Personen var inte vid medvetande när räddningstjänsten kom till platsen. För att få loss personen har räddningstjänsten använt sig av luftkuddar och lyft upp bilen.

Ambulans arbetade till en början på plats för att rädda personen, som sedan fördes till sjukhus. De närmast anhöriga är underrättade.

Till en början utredde polisen händelsen som en arbetsplatsolycka men senare skrevs brottsrubriceringen om till grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.