Personal befarar upprepning av fallet ”Lilla hjärtat”. Foto: Arkiv/SVT

Personal larmar: Barn riskerar att fara illa

Publicerad

En för hög arbetsbelastning på familjehemsenheten i Aneby ökar risken att barn far illa. Personal uttrycker oro för att ett fall som ”Lilla hjärtat” ska upprepas.

Antalet barn och unga som behöver placeras i famljehem i Aneby har ökat de senaste åren, rapporterar P4 Jönköping. I samband med det har arbetsbelastningen ökat och flera personer inom socialtjänsten har skrivit till politikerna att de är oroliga för att barn kan komma att fara illa.

– Det blir mycket prioriteringsfrågor och att vi inte alltid hinner jobba så förebyggande som vi önskar göra, säger Caroline Bjarne till P4 Jönköping.

Bland annat hinner de inte med att stötta familjehem och i ett fall har de missat missförhållanden. Enligt socialchef Mikael Fornander har en ny tjänst utlysts och mer resurser väntas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.