Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jubel bryter ut när man får reda på att pojken har hittats. Foto: SVT

Försvunna pojken utanför Gnosjö hittad

Uppdaterad
Publicerad

Den försvunna pojken i Gnosjö är hittad uppger polisen till SVT Nyheter. En stor sökinsats efter 10-åringen pågick under eftermiddagen och kvällen i Gnosjö.

– Pojken återfanns välbehållen på en bensinstation i Huskvarna, säger polisens presstalesperson Daniel Söderqvist.

Vid lunchtid försvann en 10-årig pojke på väg hem från skolan i Gnosjö. Pojken ska ha försvunnit på väg hem från skolan som låg tre kilometer norr om pojkens hem.

Vid klockan 20.30 uppgav polisen att pojken var hittad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Det är skönt att han hittades vid liv, säger Anders Andersson, insatsledare på FIKK. Foto: SVT

Återfanns åtta mil bort

– Pojken återfanns välbehållen på en bensinstation i Huskvarna klockan 20.30, säger polisens presstalesperson Daniel Söderqvist på onsdagskvällen.

Enligt polisen fann man pojken efter att man fått in ett tips från en förbipasserande som sett pojken vid bensinstationen i Huskvarna, åtta mil från Gnosjö. Hur pojken hamnat där vet man inte i dagsläget.

– Vi vet inte hur han har tagit sig dit, det är något vi får titta på i morgon. Nu är pojken på väg hem till föräldrarhemmet i en patrullbil, berättar Daniel Söderqvist.

Enligt en anställd på bensinmacken där pojken hittades ska pojken ha kommit in på bensinmacken och frågat efter vägen till tågstationen i Huskvarna.

– Pojken var vilsen och ledsen men verkade inte skadad. Vi vet inte hur han kommit hit, han kom bara upp för trapporna, berättar den anställde på bensinmacken.

Enligt polisen finns fortfarande ingen misstanke om att pojken ska ha utsatts för ett brott.

Foto: Linda Mathillas/SVT

Allmänheten uppmanades att söka efter pojken

Polisen uppmanade allmänheten till att delta i sökandet genom att kontrollera sina hus, källare och förråd och enligt polisen var engagemanget stort.

Tillsammans med polisens åtta patruller sökte över 250 frivilliga ortsbor efter pojken både i stads- och skogsmiljö. Sökinsatsen rörde sig i cirklar bort ifrån skolan i Gnosjö och på så vis avsökte man ett stort område.

– Det är skönt att han är hittad, säger Anders Andersson, insatsledare för frivilliga insatsen i kriser och katastrofer.

Frivilliga deltog i sökandet efter tioåringen. Foto: Linda Mathillas/SVT

Helikopter tvingades avbryta

En helikopter skickades till Gnosjö för att delta i sökandet, men redan efter drygt 40 minuter tvingades helikoptern att avbryta sökandet och vända tillbaka på grund av den rådande väderleken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer