Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen kommer arbeta med trygghetsskapande åtgärder efter nattens skjutning mitt i bostadsområde. Foto: Fredrik Weibull/ Kristin Renulf SVT

Polisen: ”Har varit rörigt i den lokala kriminella miljön”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har märkt tecken på aktivitet i kriminella kretsar i Tranås under senaste tiden. Nattens skjutning ökar nu oron ytterligare hos Tranåsbor och polisen arbetar nu för att öka tryggheten.

Under de senaste veckorna har det varit oroligt i Tranås, vilket lett till en högre polisnärvaro än vad det normalt brukar vara i staden med cirka 19.000 invånare. I december förra året inträffade två bränder i Tranås som polisen utreder, den ena var en brand i ett pannrum där det hördes en kraftig smäll och den andra var en brand i en pizzeria.

– De boende har nog märkt att det varit en högre polisnärvaro den senaste tiden och det är tack vare att vi hade lite indikationer på att det var lite rörigt i den lokala kriminella miljön här i Tranås, säger Håkan Lindqvist, polisen Jönköpings län.

När SVT är på plats i Tranås idag berättar många Tranåsbor att de känner en oro. Den bilden bekräftas av polisen, som ändå vill lugna allmänheten.

I klippet ger Håkan Lindqvist vid polisen mer information om det som hänt i Tranås

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.