I huset i Bodafors förvarades stora mängder narkotika. I klippet hör du hur gömman avslöjades. Foto: Polisen / SVT

Polisen hittade 90 kilo narkotika – tre män döms till fängelse och utvisning

Uppdaterad
Publicerad

Tre män hemmahörande i Baltikum döms av Eksjö tingsrätt för grovt narkotikabrott till fängelse. Männen ska även utvisas ur landet.

Det var i början av juni i år som polisen gjorde en husrannsakan på en adress i Bodafors. Då hittades nästan 88 kilo cannabis och två kilo kokain. Männen är alla hemmahörande i Baltikum, och en av dem, en man i 40-årsåldern, hyrde villan  i Bodafors där beslaget gjordes. Huset ska ha fungerat som en övernattningsbostad för chaufförer. 

 ”Trojan Shield” 

Polisen i länet fick genom den världsomfattande polisoperationen ”Trojan Shield” information om att narkotikan anlänt och i vilket område den kunde finnas. Men det var först när en av männen fastnade i en kontroll för misstänkt drograttfylla som polisens uppmärksamhet riktades till adressen i Bodafors. 

Ett av de största beslagen i länet 

Mängden narkotika gör att beslaget är ett av de största som gjorts i Jönköpings län. Två av männen döms för synnerligen grovt narkotikabrott, den ena till sex och ett halvt års fängelse och den andra till sju års fängelse. Den tredje mannen döms för medhjälp till grovt narkotikabrott till fem års fängelse. Alla tre ska utvisas från Sverige efter avtjänat straff.

I klippet hör du hur gömman avslöjades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.