Kristoffer Axell är biträdande lokalpolisområdeschef i Värnamo. Foto: SVT/Privat

Polisen: ”Inte aktuellt med fler gripanden”

Uppdaterad
Publicerad

Två personer sitter anhållna misstänkta för inblandning i mordet i Gislaved i helgen. På söndagen uppger polisen fler gripanden inte är att vänta.

– Det är inte aktuellt med fler gripanden. Det polisen gör nu är att skapa oss en bild av händelseförloppet, sammanställer och analyserar spår samt håller förhör med vittnen, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson för polisen till SVT Nyheter Jönköping.

En man i 25-årsåldern miste livet efter att ha blivit slagen med ett tillhygge på öppen gata under natten till lördagen i Gislaved. Polisen kunde gripa två personer i anslutning till händelsen och grep ytterligare en person vid lunchtid på lördagen. Den personen släpptes dock under söndagseftermiddagen, men misstankarna mot honom kvarstår.

Man död efter bråk i Gislaved

– Det har kommit in uppgifter som gjort att misstankarna mot den här personen har försvagats, säger Kristoffer Axell, biträdande lokalpolisområdeschef i Värnamo.

De anhållna männen som är i 20-årsåldern, misstänks också för mordförsök på en annan man som skadades i samband med bråket. Båda är anhållna misstänkta för mord respektive mordförsök.

Bilar sattes i brand

Under natten till söndagens sattes tre bilar i brand i Gislaved, och polisen utreder nu eventuella kopplingar mellan händelserna.

Utöver spaningsåtgärderna ökar polisen också närvaron i Gislaved.

– Vi har förstärkt personalresursläget i Gislaved, säger Angelica Israelsson Silfver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man död efter bråk i Gislaved

Mer i ämnet