Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vilma Bertilsson och Tindra Nilsson Mohlin lämnade under fredagsförmiddagen blommor till polisen, Stefan Klein, som är på plats på torget i Vetlanda. Foto: SVT

Polisen på plats för att skapa trygghet i Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen patrullerade polisen både med bilar och till fots i centrala Vetlanda och i det område där den misstänkte gärningsmannen bodde.

– Det är trygghetsskapande åtgärder som vi nu gör, säger Stefan Klein vid polisen.

Enligt Stefan Klein är det viktigt att de efter dådet i onsdags nu finns på plats. Även under helgen har polisen extra bemanning i Vetlanda.

– Det är väldigt många som har kommit fram och pratat, man vill prata om vad som har hänt, säger han.

När han stod och pratade med SVT på torget i Vetlanda kom Vilma Bertilsson och Tindra Nilsson Mohlin fram till honom med blommor för att tacka polisen för det arbete de gör och har gjort.

I klippet ovan ser du när de lämnar över blomsterkvasten.

Vetlanda kommun höll under fredagen en presskonferens där de fortsatte att hylla polis, ambulans och räddningstjänst för sina insatser i onsdags.

– Jag har varit ute på stan under dagen. Många riktar ett enormt tack och jag vill också tacka de Vetlandabor som hjälpte till på plats i onsdags. Det kan ha hjälpt oss så att detta inte slutat i en fullständig tragedi, säger Henrik Tvarnö (S), kommunstyrelsens ordförande i Vetlanda.

Ökad närvaro

Under helgen fortsätter man med flera trygghetsskapande åtgärder i kommunen.

Bland annat är kontaktcenter och kyrkorna öppna. Det kommunala bostadsbolaget Witalabostäder ökar närvaron i sina bostadsområden och nattvandrare kommer att vara synliga på stan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldsdådet i Vetlanda

Mer i ämnet