Ett område i Rådhusparken i centrala Jönköping har spärrats av. Enligt polisen bedöms brottsplatsen vara där. Foto: Johannes Tolf / SVT

Polisen utreder synnerligen grov misshandel och grovt rån

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern fick föras till sjukhus med ambulans sedan han blivit misshandlad utomhus i Jönköping under natten.

Det var vid 05.20 på måndagen som mannen själv tog sig till Resecentrum i Jönköping och larmade polisen.

– Vi vet inte i nuläget var brottet skett och även tidpunkten är oklar men vi misstänker att det skett under natten, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson Region Öst.

Mannen som är hemmahörande i Jönköping fördes till sjukhus med sårskador på överkroppen. Enligt polisen har han dels blivit utsatt för allvarligt våld med ett vasst föremål och även blivit misshandlad med slag.

– Jag vet inte hur allvarligt skadad han är, men vi har kunnat prata kort med honom innan han fördes till sjukhus, säger Åsa Willsund.

I samband med misshandeln ska mannen ha blivit bestulen på sina personliga tillhörigheter.

Brottsplatsen lokaliserad

Händelsen rubricerades först som mordförsök och grovt rån men ändrades senare under morgonen till synnerligen grov misshandel. Grovt rån kvarstår.

Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Under förmiddagen spärrades delar av Rådhusparken i Jönköping av och tekniker har varit på platsen.

– Vi gör bedömningen att det är den misstänkta brottsplatsen, säger Åsa Willsund.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser i eller i närheten av Rådhusparken mellan klockan 21 på söndagen och 05 på måndagen. Mannen ska ha varit klädd i svart jacka och ljusa byxor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.