Bilden är en temabild. Foto: TT/Temabild

Polisen varnar – liga som länsar lyxbilar i området

Publicerad

Polisen i region Öst varnar nu ägare av lite exklusivare bilar om att det just nu härjar en stöldliga i regionen. Ligan har de senaste dygnen stulit materiel från BMW-bilar.

Då och då dyker ligor upp som ger sig på bilar av exklusiva märken. Man tar sig snabbt in i bilarna och stjäl luftkuddar. rattar och instrumentbräden. I Östergötland så har fem bilar de senaste dygnet utsatts för inbrott. Det senaste inträffade under torsdagsmorgonen där någon krossat en ruta till en BMW och sedan stulit ratten.

Enligt Göran Svensson, regional samordnare för brottssamordningen, har polisen tidigare sett tendenser att stölder av den här typen först drabbat privatpersoner och sedan bilfirmor i regionen.

”Försök låsa in bilen”

Enligt Björn Öberg presstalesperson på polisen så bör ägare av denna typ av bilar vara försiktiga.

– Det är bra om man kan märka sina saker, gärna med osynlig märkning, då har man iallafall en chans att få tillbaka sakerna om stölderna skulle klaras upp och godset återfinnas. Sedan är det ju bra om man, om möjligt, låser in sina bilar i garage, säger han.

Polisen uppmanar nu till vaksamhet och är intresserade av tips eller iakttagelser som kan sättas i samband med den här typen av brott. Det kan till exempel vara tips om okända bilar eller personer som rör sig i ett område.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.