Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Medborgarlöftet undertecknades av Anders Sund som är tf lokalpolisområdeschef och kommunstyrelsens ordförande Tobias Pettersson (M). Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Polisen: ”Vi vill öka tryggheten i samhället”

Uppdaterad
Publicerad

Tryggheten ska öka i Värnamo och narkotikabrottsligheten bland unga minska. Det lovar nu polisen i det så kallade medborgarlöfte som man på onsdagen skrev under tillsammans med Värnamo kommun.

I flera år har kommuner och polisen i länet samverkat för att effektivare arbeta med brottsförebyggande åtgärder. Medborgarlöfte innebär att den lokala problembilden ska var utgångspunkt för de mål som polisen arbetar med. 

– Vi kommer identifiera platser som är osäkra eller där brottsstatistiken visar att vi behöver var, vi kommer även jobba med trafiksäkerhetsfrågor, säger Anders Sund tf lokalpolisområdeschef.  

Vad skiljer ert arbete med medborgarlöfte jämfört med andra kommuner? 

– Jag tror att det handlar om att vi har tillsatt en enhet inom kommunen för säkerhet och trygghet. Det ger oss en flexibilitet att jobba med trygghet på olika sätt. Vi kan samarbeta inom olika kommunala förvaltningar enklare, säger Tobias Pettersson (M) kommunstyrelsens ordförande. 

I klippet berättar Anders Sund hur de ser på konflikterna som varit mellan kriminella gängen i Värnamo.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.