Foto: Google Earth

Polisinsats i Skillingaryd – man gripen

Uppdaterad
Publicerad

En större polisinsats har under eftermiddagen skett i småländska Skillingaryd. Efter flera larm om misstänkt skottlossning kunde polisen gripa en man som nu är misstänkt för framkallande av fara för annan. Men enligt polisen ska ingen ha blivit skadad.

Ett stort område inne i centrala Skillingaryd spärrades av. Flera polispatruller har sedan eftermiddagen varit på plats efter att ett flertal personer larmat om skottlossning med minst sex skott.

En boende i området berättar för SVT Nyheter att hon först trodde att det var fyrverkeri, när familjen sedan skulle åka på midsommarfirande möttes de av polis.

– Jag var ute i trädgården och hörde smällar, sedan blev det tyst innan det började smälla igen, förklarar vittnet.

Ganska snart kunde de misstänkta skotten härledas till en man boende i området.

– Det är en man i 45-årsåldern som har tillgång till legala jaktvapen, säger Tobias Sundström, befäl på polisens ledningscentral i region Öst.

Greps vid 19-tiden

Av säkerhetsskäl valde polisen att i stället för att gå in i huset, ringa den misstänkte mannen som efter ett längre samtal frivilligt kom ut från bostaden. Mannen, som inte är tidigare känd av polisen, greps vid 19-tiden misstänkt för ”framkallande av fara för annan”.

– Ingen har blivit skadad, men vi har beslagtagit mannens vapen och är kvar på platsen under kvällen för att förhöra grannar och andra vittnen, säger Tobias Sundström.

Vid 20-tiden har polisen hävt avspärrningarna men vittnet som SVT Nyheter pratat med är fortfarande omtumlad.

– Det är lite läskigt, jag är inte rädd men skärrad, säger hon.

Släpptes fri

Det var två män som greps och senare anhölls i samband med polisinsatsen på midsommaraftonen.

– Båda är frisläppta, men misstankarna kvarstår, berättar Bo Gunnarsson, vakthavande befäl vid 13-tiden på söndagen.

En av männen är misstänkt för framkallande av fara för annan eftersom han misstänks ha skjutit med ett jaktvapen.

– Han ska inte ha skjutit mot någon person utan rätt ut i luften, därför rubriceras det som framkallande av fara för annan.

Den andre mannen är misstänkt för våld mot tjänsteman i samband med ingripandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.