Foto: Gabriel Djärf/SVT

Populär loppisrunda växer

Publicerad

Trenden med att handla begagnat märks inte bara i second hand-affärer, även garageloppis är populärt. I dag under lördagen arrangeras en loppisrunda för tredje året i rad i Habo där 110 hushåll är med.

– Det här är ju definitivt en trend som är här för att stanna, tror jag. Alla tänker på att återvinna, säger Emma Hermansson som tillsammans med Lina Lundberg är initiativtagare till Loppisrundan i Habo. 

– Folk köper nog mer grejer och kanske använder dem kortare tid än man gjorde tidigare och man säljer för att kunna köpa nytt, funderar Lina Lundberg.

110 hushåll i hela Habo kommun håller öppet under lördagen

Emma Hermansson och Lina Lundberg startade Loppisrundan i Habo för tre år sedan. Via en facebooksida får hushåll anmäla sitt intresse att vara med. De betalar 50 kronor i anmälningsavgift och pengarna går till annonser och till en upptryckt karta där alla loppisadresser är utmärkta.

– När vi startade för tre år sedan hade vi 20 anmälda hushåll men i år är det hela 110 anmälda hushåll i loppisrundan, säger Emma Hermansson.

– Det är så kul att det inte bara är några hushåll på Bränninge utan det är hushåll i hela kommunen som är med, förklarar Lina Lundberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.