Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ser du Hasse Pettersson hyllas av sina kollegor under sin sista sändning i P4 Jönköping. Foto: Johannes Tolf/SVT

Radioprofilen Hasse P gjorde sista sändningen i P4 Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Hasse Pettersson har sänt förmiddagsprogrammet i P4 Jönköping i 25 år. I dag gjorde han sin sista sändning.

– Jag känner en viss tomhet och jag kommer sakna alla mina kollegor och lyssnare.

Hasse P, som han har kommit att kallas, har jobbat på P4 Jönköping sedan 1989. Nu är det pensionärsliv som gäller för radioprofilen som är omtyckt av många lyssnare.

– Jag fyller ju 64 snart och skulle ju inte behöva gå i pension ännu. Men i samråd med familjen har jag kommit fram till det här beslutet, kroppen säger att jag ska göra det, säger Hasse Pettersson.

Månadens Jönköpingsbo

I sin sista sändning tillsammans med Sofie Carme var det många gamla radiogäster som hörde av sig via telefon. Han blev också utsedd till Månadens Jönköpingsbo av Jönköpings-Posten.

Och med endast några minuter kvar av sändningen så strömmade hans kollegor in i studion och hyllade honom med blommor och jubel.

I klippet ser du Hasse P hyllas av kollegorna och berätta om sina framtidsplaner som pensionär.

Hasse Pettersson uppvaktades av sina kollegor under sin sista radiosändning. Foto: Johannes Tolf/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.