Falkenbergs Tobias Englund och Jönköpings Max Watson under söndagens fotbollsmatch i Superettan mellan Falkenbergs FF och Jönköpings Södra IF på Falcon Alkoholfri Arena Foto: TT

Premiärvinst för JIK – tung förlust för J-Södra

Uppdaterad
Publicerad

Innebandysäsongen är nu igång på riktigt. Idag var det premiär för damernas SSL och det började bra för JIK. Däremot blev det förlust för J-Södra i Superettan.

Det blev premiärvinst för Jönköping IK:s damer då man besegrade Uppsalalaget Sirius borta med 3–0 i SSL. Ellen Åhman, Moa Jakobsson och Felicia Glad gjorde JIK:s mål.

För JIK:s herrlag blev det däremot bortaförlust mot Linköping. Trots ledning en bit in i matchen blev slutresultatet 8–4 till hemmalaget Linsköping.

Än större dramatik var det när Mullsjö AIS mötte Kalmarsund på hemmaplan. Mullsjö låg länge under stort men kom ikapp bara för att snöpligt åka på ett baklängesmål på övertid. Slutsiffrorna blev därmed 6–7 och förlust.

Fotbollen Superettan

Jönköping Södra förlorade dock mot Falkenberg. Matchen slutade 2–0, ett resultat som tog upp Falkenberg i topp av tabellen, medan J-Södra ligger på en tionde plats.

Ishockey SDHL

HV71 förlorade borta mot Linköping med 4–2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.