Foto: SVT

Prideparaden blir i augusti

Uppdaterad
Publicerad

Prideparaden i Jönköping har tidigare hållits i maj. I år flyttas den till augusti och hålls i samband med den stora Insparksfesten som högskolans studenter arrangerar.

– Vi tror att det kommer att bli bra och att vi får möjlighet att involvera fler studenter, säger Johanna Barre, ordförande för studentföreningen Spectra som är med och arrangerar tillsammans med föreningen Qom ut.

Efter en del avhopp i Qom ut:s styrelse har det funnits frågetecken kring om det skulle bli någon parad i sommar. Men nu är det klart att paraden kommer att hållas den 27 augusti. Precis som tidigare år kommer den att utgå från Per Brahe-gymnasiets parkering, vidare över Munkjöbron och sedan till slutmålet Rådhusparken. I fjol följdes paraden genom Jönköping av tusentals människor.

Fest i Hälsoparken

– Pride handlar inte om vilken månad den hålls utan vad den står för. Vi tror att det kommer att bli jättebra, säger Johanna Barre.

Under dagen kommer det att vara insparksfestival i Hälsoparken med olika aktiviteter som företag och olika studentföreningar anordnar. En del av parken kommer att vara Pride park.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.