Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Prideparaden i Jönköping ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Den årliga prideparaden och pride park i Jönköping under lördagen ställs in, meddelar föreningen Qom ut. Orsaken är att när arrangören under fredagen fick tillstånd till paraden av polisen innehöll den en rad krav som blir svåra att leva upp till. Det var P4 Jönköping först med att rapportera om.

– Det är jättetråkigt och speciellt när man lagt så mycket tid på det här, säger Jesper Persson, ordförande i Qom ut till SVT Nyheter.

Det var först sent på fredagseftermiddagen som föreningen fick tillståndet från Polisen. 

– Där står det att man inte får ha med sig några fordon utöver fordon som behövs för människor med olika funktionsvariationer och tyvärr har vi ingen möjlighet att tillgodose dessa krav på den här korta tiden.

Totalt skulle 42 ekipage delta under lördagen. Tidigare år har det varit fordon med bland ekipagen.

– Vi tycker att det är ett jättemärkligt besked, säger Jesper Persson som under fredagen försökt få tag i ansvariga på kommunen och Polisen men inte lyckats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.