Foto: Kristin Renulf/SVT

Prinsen gav råd till blivande entreprenörer

Uppdaterad
Publicerad

Våga misslyckas och tro på dig själv. Det var prins Daniels budskap till eleverna på Bäckadalsgymnasiet idag när han kom på besök för att inspirera blivande entreprenörer.

Bäckadalsgymnasiet i Jönköping fick idag fint besök bestående av prins Daniel och ett antal andra etablerade entreprenörer, bland andra Lina ”Linas matkasse” Gebäck och Mia Brunell-Livfors, före detta VD för Kinnevik.

Prins Daniel som själv varit en framgångsrik entreprenör vill genom satsningen ”Prins Daniels Fellowship och Entreprenörsprogram” inspirera unga som vill satsa på att starta eget företag.

– Största hindret är kulturella hinder som gör att man är för rädd att misslyckas och att man ser en massa problem istället för att se möjligheterna, säger prinsen till Jönköpingsnytt.

Prinsen gav råd

Victor Mabrouk tar studenten i sommar och har planer på att starta ett eget företag. Han tycker att dagens besök och samtal med prinsen gav honom en knuff i rätt riktning. Under rundabordssamtal fick eleverna chans att ställa frågor till prinsen och han hade en hel del råd att ge.

– Ja, det var lite inspirationssnack och jag fick lära mig att det inte är fel att misslyckas. Faller man ner ska man alltid resa sig upp. Det kan vara lite skrämmande när man inte vet om man ska lyckas eller inte, men det är bara att köra på så löser det sig. 

– Hitta en mentor, ett bollplank, någon person som har erfarenheter som man kan ta del av. Det är ett viktigt tips, säger prins Daniel.

Är det något Prinsen saknar med att vara entreprenör idag?

– Jag har världens mest stimulerande situation idag så det gör jag inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.