Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du räddningstjänsten berätta om läget på länets vägar under torsdagsmorgonen. Olyckan i videon skedde vid Österängen i Jönköping och involverade en personbil och en buss. Foto: SVT

Stora problem i morgontrafiken efter snöfall

Uppdaterad
Publicerad

Flera olyckor har inträffat under torsdagsmorgonen efter nattens snöfall. I Månsarp söder om Jönköping har en pojke blivit påkörd av en bil och han vårdas med allvarliga skador, uppger Region Jönköpings län.

Det är mycket halt på vägarna i Vätterbygden under morgonen.

Vid 07.38 larmades polis och räddningstjänst till en trafikolycka på länsväg 659 utanför Månsarp, där ett barn ska ha blivit påkört. Enligt polisen var pojken, som är i nedre tonåren, vaken och talbar när han fördes till sjukhus för kontroll. Bilisten misstänks för att inte ha lämnat företräde för gångtrafikant.

Det är framför allt på E4:an genom länet som det har varit en problem i samband med snöfallet. Redan sent under onsdagskvällen fastnade en långtradare mellan Värnamo och Klevshult.

Mycket halt

Under morgonen har två olika olyckor skett kring Ljungarums trafikplats i Jönköping, men ingen person ska ha behövt föras till sjukhus.

Strax före klockan 8 kom det också larm om fler olyckor på E4 vid Skillingaryd och vid Vätterleden norr om Huskvarna, men även på riksväg 27 i Forsheda.

Stopp i backe

Även på Ådalvägen i Huskvarna har det varit problem, efter att minst en långtradare kört fast i backen på morgonen, enligt P4:s trafikradio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.