Foto: Pressbild

Proton flyttar tillverkning från Skillingaryd till Litauen

Publicerad

Företaget Proton i Skillingaryd flyttar delar av sin tillverkning till Litauen. Proton arbetar med komplexa rör- och plåtkonstruktioner.

Det är främst montering som nu flyttas från Skillingaryd till Klaipėda i Litauen och bakgrunden är att företaget vill minska personalkostnaderna för att kunna sälja produkterna billigare.

– Vi behöver bli mer kostnadseffektiva i arbetsintensiva produkter och processer, det vill säga den produktion som kräver manuella insatser, förklarar Marcus Malveholm i ett pressmeddelande.

Oklart hur många som berörs

Enligt Jönköpings-Posten hade företag 90 anställda vid årsskiftet. Det framgår inte av pressmeddelandet om antalet anställda i Skillingaryd kommer att påverkas av satsningen i Litauen.

De första medarbetarna fanns på plats i maj och produktionen mjukstartade på försommaren. Ambitionen är att produktionen ska vara intrimmad i höst och att monteringen av ett flertal produkter då ska ha lyfts över från Skillingaryd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer