Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan ser du hur det såg ut när besökarna fick provåka elbilar på motorbanan i Anderstorp. Foto: Jasmin Akbarzadeh/SVT

Provåkning av elbilar på Scandinavian Raceway i Anderstorp

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen arrangerade Elbil Sverige en elbilsmässa i Anderstorp. Utöver att lära sig om elfordon genom föreläsningar fick besökarna även provköra elbilar på motorbanan under söndagen.

Tanken med evenemanget är att låta människor lära känna elbilar på nära håll. Någonting som Kjell Nordén, projektledare för Elbil Sverige, tycker är viktigt.

– Vi håller på med ett generationsskifte nu där vi går från fossilbil till elbil. Nu måste folk bli medvetna om vad det innebär att äga en elbil och det är Elbil Sveriges uppgift att lära människor hur man hanterar dem.

Tror du inte att de höga elpriserna kan minska intresset för att köpa elbil?

– Jag upplever inte att elpriserna är det stora problemet, utan det är nog att det är leveranstid på bilarna. Räknar man på årskostnaden på en elbil kontra en fosilbil får man en mer rättvis bild om vad det innebär att äga en elbil, och då blir beräkningen att det är billigare att äga en elbil. För det är en helt annan sak att äga en elbil i jämförelse med en fossilbil.

Se när besökarna får provåka på motorbanan i Anderstorp i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.