Fredrik Kallis ger tre snabba tips för nybörjaren som vill sätta igång och träna. Foto: TT/SVT

Personliga tränarens bästa tips på 35 sekunder

Uppdaterad
Publicerad

I starten av ett nytt år brukar det vara många som bestämmer sig för att komma igång med träning och söker sig till gym. För nybörjare finns det en del viktiga saker att tänka på, åtminstone om du frågar Fredrik Kallis som är personlig tränare på Friskis och Svettis.

Fredrik Kallis på Friskis och Svettis i Jönköping berättar att många olika typer av människor numera besöker gymanläggningen i Jönköping, människor som vill träna mycket muskler eller motion, människor i olika åldrar och de som har något typ av skada eller funktionsnedsättning.

Nordic Wellness vd Magnus Willhelmsson delar den bilden, han berättar även att många börjar träna efter nyår, men att uppgången numera inte är lika stor. 

– Vi för statistik på det här, det är många som börjar ett nytt år med att träna. Förr hade vi världens uppgång i början av ett nytt år, men så är det inte längre, denna kurva är mer jämn än någonsin, säger han.

I klippet ovan får du ta del av den personliga tränaren på Friskis och Svettis, Fredrik Kallis bästa träningstips på 35 sekunder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.