Foto: TT

Punktliga tåg allt vanligare i länet

Uppdaterad
Publicerad

Tågen till Nässjö och Jönköping var mer punkliga under januari jämfört med fjolåret. Bara 1 av 20 tåg var försenat vilket är snäppet bättre än rikssnittet.

För tredje året i rad putsar Trafikverket sin toppnotering för persontågen. Punktligheten nationellt landade för januari på 94,3 procent och i Jönköpings län var det ännu bättre.

I Nässjö förbättrade man fjolårets resultat med fem procentenheter till 94,8 procent. Jönköpings notering är något bättre med 95,8 procent. Glädjande tycker Trafikverket som förklarar förbättringen med flera åtgärder såsom riktade insatser och gynnsamt väder. 

– Det sporrar oss att fortsätta rusta, modernisera och bygga ut anläggningen för att leva upp till de ökande krav både vi och vår omvärld ställer på järnvägen, för vi kan aldrig vara nöjda innan resenärerna är det, säger Roberto Maiorana, chef för verksamhetsområde Trafik i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.