Efter en sejour i Ryssland återvänder Patrik ”Putte” Johansson till Vetlanda. Foto: TT/Vetlanda BK

Putte Johansson tillbaka i Vetlanda Bandy

Uppdaterad
Publicerad

Patrik ”Putte” Johansson är tillbaka i Vetlanda Bandyklubb. Efter en säsong i Ryssland är han tillbaka i den småländska klubben, för tredje gången.

Sedan det i våras blev klart att Putte Johansson, 30 år, skulle flytta hem till Sverige efter en säsong i Ryssland har en dialog förts med Vetlanda BK. Flera klubbar har varit intresserade men valet förll på VBK.

– När vi vägde in alla bitar så blir Vetlanda en bra lösning och VBK har verkligen jobbat för att göra det så bra som möjligt för oss. Grabbarna i laget har tjatat på mig att komma tillbaka och jag har förstått att jag är uppskattad i Vetlanda både som spelare och person, säger Putte Johansson i ett pressmeddelande. Tillsammans med sin sambo väntar han i sommar sitt första barn.

Han har skrivit på för två säsonger för Vetlanda BK.

Patrik Putte Johansson

Johansson spelade en säsong i Vetlanda som junior 2006 och återvände sedan 2015 som etablerad Elitseriespelare och gjorde tre säsonger i VBK. Under den sista säsongen i VBK, 2017-2018 spelade Putte allt mer anfallare och hade då sin bästa säsong i Elitserien. Han gjorde 24 mål och 4 assist i laget som då åkte ut i kvartsfinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.