Räddningstjänst, arkivbild Foto: Johan Nilsson, TT

Rådigt ingripande vid brand

Uppdaterad
Publicerad

En lantbrukare utanför Bredaryd får beröm från räddningstjänsten för sitt ingripande när hans hjullastare började brinna inne i en lada.

– Jag vill framhäva det rådiga ingripandet han gjort. Han har hjälpt både sig själv och oss, och förhindrat större skador, säger Jon Aldenklev som är insatsledare på Räddningstjänsten i Värnamo.

Hjullastaren stod inne i en trälada där det också fanns hö och spannmål. Lantbrukaren gjorde sitt bästa för att släcka med handbrandsläckare och bogserade sedan ut det brinnande fordonet med hjälp av en annan hjullastare.

När räddningstjänsten till platsen var faran över, men de fortsatte spola vatten och kontrollerade inne i ladan att det inte fanns brandrester kvar.

– Om inte lantbrukaren gjort som han gjort hade det, om det ville sig illa, kunnat sprida sig rejält, säger Jon Aldenklev.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.