En person på en pizzeria i Sommen rånades vid 9-tiden på lördagen. Ingen skadades. Foto: Jan Franzén

Två medelålders män i A-traktor anhållna – rån och stöld

Uppdaterad
Publicerad

En livsmedelsbutik i Tranås rånades vid 8-tiden på lördagen av en man som hotade kassapersonalen med ett tillygge. Bara en timme senare inträffade en liknande händelse mot en pizzeria i Sommen.

Klockan 07.58 på lördagen kom en ensam gärningsman in och hotade personalen i butiken på Dalagatan i Tranås. Han tvingade till sig cigaretter till ett hittills okänt värde. Enligt polisen lämnade mannen sedan platsen i en röd a-traktor.

– Jag kan inte kommentera närmare vilken typ av tillhygge som använts, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson region Öst. 

Ingen i personalen skadades fysiskt vid rånet i Tranås.

Ytterligare rån

Klockan 09.00 larmades polisen till en rån på pizzeria i Sommen. Även här kom gärningspersonen i en a-traktor. Strax därefter greps en man i 35-årsåldern hemmahörande i Jönköpings kommun. Han anhölls senare.

– Mannen misstänks för försök till rån i pizzerian. När det inte lyckades så hotade han en person på platsen och fick med sig en mobiltelefon, säger Åsa Willsund.

Hör polisen berätta mer om det i klippet ovan

Polisen ändrade under lördagskvällen brottsrubriceringen i Sommen till stöld.

Under lördagen sökte polisen efter flera eventuellt inblandade gärningspersoner då en a-traktor hade avvikit från platsen innan polisen kom fram. Först trodde polisen att det var flera inblandande a-traktorer men det rörde sig om ett missförstånd.

Strax innan klockan 10 på lördagen hittades den röda a-traktorn parkerad i Tranås och senare hittades även den person som polisen sökt efter.

En man 55-årsåldern hämtades in till förhör och anhölls senare misstänkt för rånet i Tranås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.