Man anhållen för förberedelse till mord i Eksjö

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan ett på onsdagen grep polisen en man i 25-åldern i Eksjö. Han påträffades våldsam och misstänks för förberedelse till mord, misshandel, skadegörelse och olaga hot. Senare på onsdagen anhölls mannen av åklagare.

Klockan halv tio på förmiddagen larmades polisen till en adress i Eksjö. Inringaren ska ha sett en man slå sönder fönster i en trappuppgång till ett lägenhetshus och vara väldigt upprörd. Nu är mannen anhållen misstänkt för bland annat förberedelse till mord.

– Vi har misstanken om förberedelse till mord på grund av vad som kommit fram i inledande förhör med personen, säger polisens presstalesperson Priya G. Eklund.

En misshandlad 

När polisen kom till platsen försökte de först få kontroll på mannen och sedan påträffades en skadad man i närheten. Personen hade blivit misshandlad av den gripne mannen och var känd av honom sedan tidigare. Den misshandlade personen behövde inte få sjukhusvård för sina skador.

Hur går polisen vidare med ärendet?

– Det kommer hållas förhör med de inblandade för att reda ut vad det är som har hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.