Rättegången om dubbelmordet avslutad – vill frias

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som dödade paret i Mantorp ska dömas till livstids fängelse, det yrkade åklagaren på då hovrättsförhandlingarna om dubbelmordet i Mantorp avslutades.

På fredagen avslutades det veckolånga rättegången i Göta Hovrätt mot den man från Jönköpings län som dömts till livstids fängelse för dubbelmordet i Mantorp.

Under rättegången har åklagaren och mannens advokat gjort  sin respektive framställan, hovrätten har även tittat på de vittnesmål som gavs i tingsrätten via video.

Dubbelmordet i Mantorp

Vill frias

Åklagare Helene Gestrin yrkade i sin slutplädering på att hovrätten fastställer 24-årings straff på livstids fängelse alternativt dömer honom till rättspsykiatrisk vård.

Den åtalades advokat yrkade i sin tur på att åtalet mot hans klient gällande mord i två fall ska ogillas. Andrahandsyrkandet från hans sida är ett tidsbestämt straff, 18 års fängelse.

En rättspsykiatrisk undersökning har visat att mannen inte led av en allvarlig psykisk störning vid tiden för brottet.

Dom i målet faller den 25 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Mantorp

Mer i ämnet